Stop cukrom przetworzonym!

Stop cukrom przetworzonym!

Problem zaczyna się, gdy ludzie nie mają zbyt dużego zużycia węglowodanów prostych, które są powszechnie znane jako cukry, ponieważ są one zasadniczo monosacharydowe prościej mówiąc są kompozycją jednego lub dwóch jednostek. Więc mogą produkować szybki naturalny zastrzyk energii, ale wielkim kosztem, są to na przykład: cukier rafinowany, miód czy syropy. Trawią się zbyt szybko dając impuls energii, po którym następuje zderzenie czyli brak energii powodowanej przez szybkie tempo tego jak te proste cukry są przetwarzane w organizmie. Tutaj są ciasta, ciastka, słodycze, czekolada, smakowe napoje gazowane czy mocno przetworzona żywność. Odpowiedzią na to jest spożywać więcej węglowodanów złożonych, które są przechowywane w organizmie dla produkcji trwałej energii bez pragnienia szybkich wzmacniaczy energetycznych. Więc jakie są tego źródła ekonomiczne i praktyczne? Na śniadanie polecamy dla zdrowia musli bez cukru, zawierające mieszankę suszonych owoców, orzechów, nasion i owsatakie dania są świetne, szybkie i proste przypominają naturalną energię, bez gotowania lub przygotowania. Mieszanka ta zawiera głównie rozpuszczalne włókna. Picie odpowiedniej ilości wody jest również niezbędne, picie zbyt dużej ilości kawy, herbaty i coli w pracy jest bardzo odwadniające. A więc co wybierasz dla siebie?