Jedzenie obfite w przeciwutleniacze

Jedzenie obfite w przeciwutleniacze

Istnieją na rynku żywność, która jest bardzo pożywna. Ma pozytywny wpływ na organizm, a nawet ma naturalne właściwości lecznicze. Kilka z takich produktów jest klasyfikowanych jako super żywność, gdyż są one pełne znacznej ilości witamin i minerałów. Ich spożywanie może naturalnie wzmocnić układ odpornościowy i naprawić wiele uszkodzonych komórek w organizmie. Dobrze jest wnieść je do codziennych posiłków. Nasiona Chia są bogate w białka, błonnik i przeciwutleniacze. Są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega3. Większość, jeżeli nie wszystkie jej węglowodanów są w postaci włókien, a nie kompletnego źródła białka. Nasiona mogą być dodawane do wyrobów cukierniczych, płatków owsianych, jogurtu i innych produktów spożywczych w celu zwiększenia ich wartości odżywczych. Są praktycznie bez smaku, więc nie mają wpływu na smak potraw. Trawa pszeniczna jest kolejnym przykładem takiej żywności. Jest bardzo dobrym źródłem wielu witamin i soli mineralnych. To jedzenie oparte, które pomaga zrównoważyć poziom pH. Co więcej, pomaga organizmowi w naturalnej detoksykacji. Biorąc pod uwagę wartość odżywczą jaką oferuje, warto wprowadzić ją do diety. Ma silny smak, dlatego twoje kubki smakowe muszą do niej przywyknąć. Aby zrównoważyć smak, spróbuj wymieszać ją z czymś co lubisz. W ten sposób na pewno poprawisz swoje zdrowie!