Diety dla różnych grup krwi – grupa AB

Diety dla różnych grup krwi – grupa AB

Grupa ta jest połączeniem krwi z grupy A i B, czyli krwi delikatnej i mocnej, niekiedy nazywanej barbarzyńską. Produkowane przez tę grupę antygeny są w zależności która krew jest mocniejsza albo podobne do grupy A albo do grupy B, czasami też łączą się ze sobą i wytwarzają antygeny AB. Ogólnie rzecz biorąc, te rzeczy, które są niewskazane dla grupy A lub grupy B, są również nietolerowane przez osoby z grupą AB. Oczywiście od każdej reguły jest jakiś wyjątek. Osoby z krwią grupy AB teoretycznie są przystosowane do jedzenie mięsa, jednak w ich żołądku znajduje się za mało kwasów żołądkowych, co powoduje, iż spożyte mięso, poprzez powolną przemianę materii, zamiast zamieniać się w energię, zamienia się w tłuszcz, który odkładany jest w organizmie. A co za tym idzie, zamiast chudnąć osoba taka tyje. Jeśli chce tego uniknąć, nie powinna zrezygnować z mięsa, a jeśli już musi je jeść, to powinna jeść jego małe ilości, a pozostałą dietę wzbogacić w warzywa i tofu. Powinno się również unikać pszenicy, która zakwasza tkanki i powoduje spowolnienie przemiany materii i tycie. Produkty wskazane do spożycia: indyk, królik, jogurt, kefir, ser feta, serek wiejski, orzeszki ziemne, , orzechy włoskie, fasola czerwona, chleb z kiełków pszenicy, chleb z mąki sojowej, botwina, brokuły, buraki, kalafior, ogórek, pietruszka, seler, por, sok z marchwi.